بهترین سایت مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج آنلاین 1391
مشاوره آنلاین تلفنی یا حضوری
۸۸۴۲۲۴۹۵ -۰۲۱

مشاوره کودک | تربیت کودک | کودک افسرده

کودک - خانواده - درمان افسردگی - مشاوره خانواده - ازدواج - مرکز مشاوره - مشاور ازدواج - کودکان - مشاوره ازدواج - سایت مشاوره - زنان - مشاور خانواده
مشاور کودکان


مشاوره کودک و امور مربوط به آن بهترین سایت مشاورخانواده سال 1391. 4.6
با کودک افسرده چه کنیم؟
کودک شما از بدو تولد تا یک مدت شاید به چند سال هم بکشد کودک خوب، سرحال و حرف گوش کن می‌باشد و بچه‌ای خیلی آرام بوده و حالا شاهد آن هستیم که بسیار ناآرام و شلوغ و حتی گاهی اوقات با بچه‌های همسن و سال خود دعوا می‌کند و در مقابل آنها می‌ایستد. والدین عزیز بایستی در برابر این تغییر رویه فرزند خود به راحتی نگذرند و به دنبال علت آن باشند و حتی از متخصصان کودک کمک بگیرند تا این تغییر رفتار خلقی کودک خود را بیابند و درمان نمایند.

انواع اختلالات خلقی
والدین علائم خلقی را در کودکان خود مشاهده می‌کنند که تکامل‌ یافته‌تر آن را در بزرگسالان هم شاهد هستند درست است این علائم در کودکی بر اثر عدم رشد تکاملی او با بزرگسالان متفاوت است. بزرگسالان دو نوع اختلال خلقی دارند که افسردگی و دو قطبی می‌باشد.
کودکان هم می‌توانند مانند بزرگسالان دارای این دو نوع اختلال خلقی باشند و محققین دریافته‌اند که افسردگی تک ‌قطبی در آنها کمتر از اختلال دوقطبی می‌باشد.

نشانه‌های اختلال خلقی دوقطبی
در اختلال دوقطبی کودکان معیارهای شناختی همانند بزرگسالان است. ظهور علائم با توجه به رشد شناختی در کودکان متفاوت است. شایع ترین علامت در اختلال دوقطبی شیدایی و تحریک‌پذیری یا همان خلق بالاست. به همین دلیل است که اختلال دوقطبی را بیشتر به نام شیدایی یا مانیا می شناسند. در اختلال دوقطبی یک طیف شیدایی یا خلق بالا و یک طیف افسردگی است. باید توجه داشت که اگر کودک فقط یک بار هم تجربه خلق بالا را داشته باشد باز هم اختلال دوقطبی در مورد او مطرح می شود. در کودکان معمولا تحریک‌پذیری شایع تر است.
اگر در کودک خود مشاهده نموده‌اید که حالات آرام او تبدیل به یک رفتار پرخاشگر شده یا خلق بالا را نشان می‌دهد و بی‌جهت می‌خندد و سر و صدا بی‌دلیل دارد. از نشانه‌های این اختلال می‌تواند افزایش اعتماد به نفس زیاد در بزرگسالان را نام برد در این مورد اشخاص تصور می‌کنند که فرد مهمی هستند و خود بزرگ‌بینی دارند ولی در کودکان به این شکل خود را نشان نمی‌دهد بلکه کودک به تصور اینکه او بزرگ است و قوی‌تر از بچه‌های دیگر شروع به کتک زدن کودکان دیگر می‌نماید.
با توجه به آن سطح‌شناخت ممکن است که او این اختلال خلقی خود را با لجباز و نافرمانی نشان دهد. در این شرایط نافرمانی معادل اعتماد به نفس بالاست. این کودکان دچار بی‌خوابی و افزایش انرژی هستند. از گذشته بیشتر به بازی و تحرک فعالیت‌های بدنی مثل ورزش می‌پردازند و اصلا احساس خستگی نمی‌کنند. و این کوکان بی‌قرار و کلافه هستند مداوم راه می‌روند و وقتی درباره مشکل‌شان سوال می‌شود علت را نمی‌دانند. و کودک دوست دارد بیشتر در خارج از منزل باشد.
از علائمی دیگر می‌توان به ولخرجی اشاره کرد. کودکان به صورتی غیرطبیعی بخشنده می‌شوند و اسباب‌بازی‌هایش را به دیگران می‌بخشند و خودشان را درگیر کارهای می‌کند که عاقبت خوشی ندارد. هنگامی که کودکان کمی بزرگتر می‌شوند افزایش میل جنسی در آنها بروز می‌کند و آنها به جنس مخالف خود تمایل نشان می‌دهند و گاهی اوقات درگیر روابط جنسی می‌شوند. و این شیوه در کودکان کم سن و سال چون میل جنسی بروز نکرده این حالت خودش را به صورت فحش‌های زشت جنسی یا دست زدن به بدن مادر و خواهر نشان دهد. پرحرفی هم از دیگر علائم اختلال دوقطبی تشخیص داده شده است.
معمولا زمانی تشخیص اختلال دوقطبی داده می شود که علائم برای یک هفته وجود داشته باشد. این گونه اختلال خلقی گاهی با درمانی سرپایی و مدت‌دار درمان می‌شود ولی در بعضی مواقع بایستی بیمار حتما بستری شود و تحت مراقبت قرار گیرد.
در بزرگسالان این اختلال شیدایی 1 تا 2 هفته و جدا از دورهای دیگر زندگی آنهاست و شخص بزرگسال تا مدتی قبل علائمی نداشته است، ولی در کودکان این علائم ممکن است یک سال ادامه داشته باشد، و یک دوره مجزایی وجود ندارد که والدین بتوان به راحتی تشخیص اختلال خلقی فرزند را بدهند و شاید آنها این گونه اختلال رفتاری را به تغییرات نوجوانی او نسبت دهند. و باید حتما از روانپزشک کودک کمک بگیرند.
کودکانی که دچار اختلال خلقی هستند با تجویز پزشک معالج حتما حداقل تا 2 سال باید از دارو استفاده نمایند، و هر چه این اختلال شدیدتر باشد طول درمان هم بیشتر می‌باشد. اگر بعد از 2 سال درمان، هیچ عود بیماری مشاهده نشود به تدریج دارو کم و بطور کل قطع می‌شود.

نشانه علائم اختلال دوقطبی با بیش فعالی
تشخیص اختلال دو قطبی و بیش‌فعالی کمی مشکل می‌باشد، کودک بیش‌فعال علائم را از 3 الی 4 سالگی نشان می‌دهد و علائم مربوط به یک دوره خاص زمانی نمی‌شود در حالی که اختلال دو قطبی در یک دوره خاص خود را نشان می‌دهد. ممکن است کودکی بیش فعال باشد و بعد دچار اختلال دوقطبی شود که به صورت تغییر سطح عملکرد نسبت به قبل خود را بروز می دهد. در افراد دوقطبی میل جنسی وجود دارد ولی در کودکان بیش‌فعال این حالت دیده نمی‌شود. می‌تواند بیان داشت که ژنتیک هم سهم دارند و همچنین عوامل محیطی هم بی‌تاثیر نمی‌باشد گاهی کودک بر اثر طلاق والدین و استرس‌های محیطی دچار این گونه حالت (دوقطبی) می‌شود.

روند درمان افسردگی تک قطبی
علائم این نوع اختلال باید دست کم ۲ هفته وجود داشته باشد تا بتوان تشخیص اختلال افسردگی داد. در این زمان باید بیمار تحت نظر مشاور قرار گیرد و اگر این افسردگی خفیف باشد روانی‌درمانی زیرنظر متخصص انجام می‌شود و در صورت دسترسی نداشتن به روان‌درمانی، دارودرمانی انجام می‌گیرد.
والدین باید بدانند که خوددرمانی نکنند زیرا داروهای مورد استفاده زیرا گاهی این داروهای ضدافسردگی که بدون اجازه درمانگر استفاده می‌شود باعث می‌شود که یک دوره شیدایی شروع شود. حتما تجویز دارو بایست به وسیله پزشک معالج تجویز شود.

افسردگی تک قطبی، نوع دیگر اختلال خلقی
افسردگی ممکن است طی اختلال دوقطبی بروز کند یا به صورت تک قطبی باشد. در کودکان افسردگی تک قطبی کمتر بروز می کند. علائم این اختلال مانند بزرگ ترهاست اما تظاهر علائم با توجه به رشد شناختی متفاوت است. یکی از علائم مهم، خلق پایین یا تحریک پذیری است به طوری که کودک عصبی و زودرنج می شود و مدام دعوا می کند. خلق پایین به صورت بهانه گیری و گریه هم بروز می کند. در افسردگی کاهش انرژی وجود دارد و کودک فعالیت های معمولش را انجام نمی دهد.

از علائم این اختلات رفتاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- لذت نبردن از زندگی و تفریحات یکی دیگر از نشانه هاست و ممکن است کود دیگر میلی به بازی نداشته باشد.
- خواب کودک افسرده هم به هم می خورد و او یا پرخواب می‌شود یا کم خواب.
- کم اشتهایی و پراشتهایی نیز از نشانه های افسردگی تک قطبی است.
- کودک افسرده ناامید است و انگیزه ندارد و اظهار ناتوانی می کند.
- افکار منفی در کودک به صورت فکر مرگ خود یا مرگ دیگران است. مثلا می گوید «کاش به دنیا نیامده بودم» اما در نوجوانان به صورت افکار خودکشی است.


 مشاوره کودکان
مشاوره کودک توسط مشاور کودک، دکتر مشاور کودکان،مشاور کودک خوب، در مراحل مشاوره کودک در خانواده، مشاوره کودک در مدرسه و مشاوره کودک در بین هم کلاسی ها و دوستان و اقوام خانوادگی انجام پذیر است.
مشاوره کودک


دکتر کودکان دکتر کودکان ، دکتر روانشناس کودک ، دکتر روانپزشک کودکدکتر کودکان

مشاوره کودک شما

در بهترین مراکز مورد تایید

کانون مشاوران ایران


کانون مشاوران ایران با افتخار با استفاده از برترین دکتر روانشناس و روانپزشکی بهترین خدمات مشاوره کودک و مشاوره مادران و والدین و برگزاری دوره های آموزشی برای کودکان و والدین را به شما ارائه می دهد!


مشاور کودکان