بهترین سایت مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج آنلاین 1391
مشاوره آنلاین تلفنی یا حضوری
۸۸۴۲۲۴۹۵ -۰۲۱

مشاوره کودک | تربیت کودک | تغییرات جسمی دختران در دوران بلوغ

کودک - خانواده - درمان افسردگی - مشاوره خانواده - ازدواج - مرکز مشاوره - مشاور ازدواج - کودکان - مشاوره ازدواج - سایت مشاوره - زنان - مشاور خانواده
مشاور کودکان


مشاوره کودک و امور مربوط به آن بهترین سایت مشاورخانواده سال 1391. 4.6
تغییرات جسمی دختران در دوران بلوغ
- افزایش قد و وزن: اوج جهش قد و وزن، در حدود سن 11 تا 12 سالگی رخ می‌دهد. نوجوانان قبل از سن 17 سالگی به 98 درصد قد بزرگسالی خود می‌رسند.
2- تغییر در سیستم استخوانی و عضلانی: بخش‌های از بدن، به اندازه و شکل بزرگسالی می‌رسند که عبارتند از سر، دست‌ها و پاها. افزایش طولی بازوها و ساق و ران پاها قبل از افزایش و پهنای بدن (از جمله پهنای شانه‌ها) به اوج خود می‌رسد.
3- تغییر در اندازه پهنای شانه: در قبل از بلوغ، نسبت پهنای شانه به پهنای باسن در دختران بیش از پسران است، اما در جریان جهش بلوغ، این نسبت به کلی معکوس می‌شود.
4- تغییر در عضلات و چربی بدن: همراه با افزایش قد، رشد عضلات نیز در نوجوانان بیشتر می‌شود و اندکی پس از اوج جهش قد، این جنبه از رشد هم به اوج خود می‌رسد.
5- افزایش قدرت و مقاومت در فعالیت‌های بدنی: بیشترین افزایش قدرت و مقاومت بدنی در پسران و دختران معمولا یک سال پس از اوج جهش قد و وزن آنان بروز می‌کند.
6- رشد قلب: در طول سال‌های نوجوانی، رشد قلب، در جهت قطر عرضی تقریبا 50 درصد ازایش می‌یابد و وزن آن تقریبا 2 برابر می‌شود.
7- رشد مغز: رشد مغز از نظر کمی در این دوره، بسیار اندک است.
8- افزایش فشار خون: فشار خون سیستولی که در سال‌های کودکی به نحو ثابتی بیشتر می‌شد، در آستانه نوجوانی تا 6 ماه پس از بلوغ به شدت افزایش می‌یابد. این افزایش بعدا به سطح پایین‌تری می‌رسد و بلوغ جنسی، این افزایش را مهار و فشار خون را تثبیت می‌کند.
9- تغییر در نیازهای تغذیه‌ای: نیاز دختران به مصرف کالری غذای بیشتر در فاصله سنی 10 تا 15 سالگی در حدود 25 درصد افزایش می‌یابد و بعد از آن به تدریج کاهش می‌یابد و حالت متوازی به خود می‌گیرد.
قاعدگی
خونریزی دوره‌ای رحم را قاعدگی می‌گویند. از زمان شروع قاعدگی تا شروع خونریزی دوره بعدی، طول مدت قاعدگی گفته می‌شود که معمولا 28 روز می‌باشد. خون قاعدی، در ابتدا کمی آبکی و سپس خون خالص می‌شود. نخستین دوره قاعدگی معمولا در سن 12 تا 13 سالگی رخ می‌دهد، هر چند دختر ممکن است خیلی پیش یا پس از این زمان (حداقل 9 و حداکثر 18 سالگی) به رشد رسیده باشد.
نخستین قاعدگی عموما قبل از رسیدن به حد بالایی از رشد قد و وزن رخ نمی‌دهد. اما امروزه دختران به دلیل بهبود تغذیه و بهداشت، در مقایسه با نسل‌های پیش، زودتر به دوره قاعدگی می‌رسند. دخترانی که چربی بدنشان زیادتر می‌شود، زودتر به اولین قاعدگی می‌رسند، اما دخترانی که زیاد ورزش می‌کنند، دیرتر به این مرحله می‌رسند.
ممکن است چند روز قبل از شروع قاعدگی و در زمان قاعدگی، تغییراتی در حالت عمومی، ایجاد شود که عمده‌ترین آن عبارتند از: کاهش یا افزایش اشتها، خستگی و عصبانی مزاج بودن، بزرگ و حساس شدن و گاهی دردناک شدن پستان‌ها، احساس گرم و سرد شدن، افزایش ترشح بزاق، پدید آمدن دایره‌ای سیاه در اطراف چشم، یبوست، اسهال، حالت تهوع و استفراغ، حس تنفر به بعضی خوراکی‌ها، سردرد و سرگیجه، نفخ، تغییرات روحی نظیر بدخلقی، افسردگی، خواب آلودگی، بی‌حوصلگی و بروز دانه‌هایی سرخ رنگ شبیه تبخال به دور لب‌ها و سوراخ‌های بینی که ناشی از تغییرات هورمونی در بدن می‌باشد و معمولا خود به خود از بین می‌روند.


بلوغ
مشاوره کودک توسط مشاور کودک، دکتر مشاور کودکان،بازی درمانی خوب، در مراحل مشاوره کودک در خانواده، مشاوره کودک در مدرسه و مشاوره کودک در بین هم کلاسی ها و دوستان و اقوام خانوادگی انجام پذیر است.
مشاوره کودکان


دکتر روانپزشک دکتر کودکان ، دکتر روانشناس کودک ، دکتر روانپزشک کودکدکتر روانشناس

مشاور کودک شما

در بهترین مراکز مورد تایید

کانون مشاوران ایران


کانون مشاوران ایران با افتخار با استفاده از برترین دکتر روانشناس و روانپزشکی بهترین خدمات مشاوره کودک و مشاوره مادران و والدین و برگزاری دوره های آموزشی برای کودکان و والدین را به شما ارائه می دهد!


مشاور کودکان