مشاوره آنلاین تلفنی یا حضوری
۸۸۴۲۲۴۹۵ -۰۲۱

عذر و بخشش در خانواده

                                                        مرکز مشاوره زنان

مشاوره فردی و امور مربوط به آن بهترین سایت مشاورخانواده سال 1391. 4.6
عذر و بخشش در خانواده
زمانی که مرد رفتارش را جهت توجه بیشتر تصحیح نماید و زن برخورد خود را در ارتباط با اشتباهات مرد مورد بازنگری قرار دهد، رابطه رشد می‌کند. در فضایی از پذیرش و بخشش، مرد انگیزه بیشتری برای اقرار به اشتباه پیدا کرده و تلاش بیشتری برای تصحیح رفتارش می‌کند.
همه آدم‌ها گاهی اوقات مرتکب اشتباه می‌شوند، اما همه نمی‌دانند چطور باید به درستی اشتباهشان را جبران کنند. عذرخواهی یعنی ابراز پشیمانی و گناه در مورد حرفی که زده‌ایم یا کاری که کرده‌ایم و باعث ناراحتی شده و تقاضای بخشش می‌کنیم. اما همچنین می‌دانیم که غرورمان را زیر پا گذاشتن و گفتن «معذرت می‌خواهم»، کار سختی است. اگر جبران اشتباهتان یا از بین بردن تاثیرات حرف‌هایی که در عصبانیت به زبان آورده‌اید، برایتان سخت است، سعی کنید آرام آرام و به مرور زمان عذرخواهی کنید و با این کارتان به طرف مقابل اثبات کنید که از حرف‌های زده‌شده پشیمانید و قصد و منظوری نداشته‌اید.
زمانی که همسری عذرخواهی می‌کند، بخشش از جانب دیگری آسان‌تر می‌شود. همسر بخشنده، شرایطی را ایجاد می‌کند که دیگری مسئولیت بیشتری برای عذرخواهی احساس نماید. وقتی مرد بداند که بخشیده نمی‌شود، عذرخواهی برایش بسیار دشوار است؛ و همین مسئله برای زن نیز صادق است. هیچ کدام از اینها (عذرخواهی و بخشش) بدون دیگری دوام نمی‌یابد. عذرخواهی و بخشش لازم و ملزوم هم هستند.
توانایی مرد برای تصحیح رفتارش به احساس او در مورد پذیرفته‌شدنش بستگی دارد. برای مردی که به خاطر رفتار زنش احساس تنبیه شدن می‌کند، توجه و حساسیت به نیاز همسرش بسیار دشوار می‌شود. زمانی که مردان بتوانند عذرخواهی کنند، نه‌تنها زنان خوشحال‌تر می‌شوند، بلکه آنان هم به آن‌چه نیاز دارند یعنی اعتماد، قدردانی و پذیرش همسر، می‌رسند. با تمرین بخشش، زن این قدرت را پیدا می‌کند که بهترین‌ها را برای خود و همسرش به ارمغان آورد. با پیدایش نیروی بخشش، زن می‌تواند با دوست‌داشتنی‌ترین جنبه شخصیت خود ارتباط برقرار کرده و دری را به قلبش باز کند.
سرزنش
زن زمانی همسرش را سرزنش می‌کند که به دلیل عدم خوشبختی خود حس نماید که بیش از حد نثار می‌کند. دور از انصاف است که بیش از آن‌چه می‌گیرد نثار کند. همین موضوع موجب رنجش زن می‌شود. برای پیشرفت در ارتباطات لازم است که زن چگونگی برخورد با این موضوع را بداند. سرزنش در هیچ موردی و برای هیچ کس کاربرد ندارد. با راه‌حل‌هایی همچون درک، اعتماد، عشق، پذیرش و حمایت می‌توانیم از سرزنش همسرمان دور باشیم.
مرد به جای سرزنش همسرش می‌تواند رفتاری محبت‌آمیز داشته و از او حمایت نماید. مرد باید به زن گوش کند، حتی اگر در ابتدا کلمات او سرزنش‌آمیز باشد. مرد برای جلب اعتماد زن باید به او کمک کند و کارهایی هرچند کوچک انجام دهد تا زن بداند که مرد به او اهمیت می‌دهد.
سرزنش در هیچ موردی و برای هیچ کس کاربرد ندارد. زن نیز به جای سرزنش مرد، لازم است او را بپذیرد و عیب‌هایش را ببخشد. حتی زمانی که مرد از زن حمایت نمی‌کند، زن بایستی به اعتماد کرده و او را تشویق کند، همچنین از او حمایت بیشتری بخواهد و از مرد قدردانی کند. لازم است زن به خاطر داشته باشد که برای ساخت یک ارتباط، مجبور به نثار بیش از حد نیست. همان‌طور که مرد در حین تجربه محدودیت‌های زن، برای نثار بیشتر انگیزه پیدا می‌کند. زمانی که زن محدودیت‌هایش را مورد توجه قرار می‌دهد، مرد هم خود به خود به دنبال کشف کمبودهای رفتاری خود گشته و همین موجب تغییر در او می‌شود.
زمانی که زن متوجه می‌شود که به منظور دریافت یاری و کمک، کمبودها و محدودیت‌های خود را بیان کرده و به زبان بیاورد، خود به خود همسرش را می‌بخشد و راه‌های جدید برای درخواست کردن را کشف می‌کند و مورد حمایت قرار می‌گیرد. زمانی که زنی محدودیت‌های خود را در نظر می‌گیرد، به تدریج یاد می‌گیرد که با آرامش به آن‌چه می‌خواهد برسد.



                                                          مشاور خانواده

مشاوره فردی