بهترین سایت مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج آنلاین 1391
مشاوره آنلاین تلفنی یا حضوری
۸۸۴۲۲۴۹۵ -۰۲۱

مشاوره کودک | تربیت کودک | یکی از مهم‌ترین دوران‌ها بعد از کودکی، نوجوانی است

مشاور کودکان


مشاوره کودک و امور مربوط به آن بهترین سایت مشاورخانواده سال 1391. 4.6
یکی از مهم‌ترین دوران‌ها بعد از کودکی، نوجوانی است
نوجوانی دوره انتقال از کودکی به بزرگسالی است. تقریبا از یازده سالگی آغاز می‌شود و تا هجده سالگی ادامه می‌یابد، دوره‌ای که آکنده از تعارض و نوسان بین وابستگی و استقلال است. در این دوره اضطراب‌ها، دلهره‌ها، کابوس‌ها، ترس‌ها، در هم شکستن ارزش‌ها و در هم آمیختن تفکرات یا خیال‌پردازی‌ها امری عادی تلقی می‌شود. کم‌حوصلگی، حساسیت، استقلال‌طلبی، حادثه‌جویی، بهانه‌جویی و مواردی از این قبیل از خصوصیات بارز دوره نوجوانی است.
هر کدام از این خصوصیات ذکر شده علتی دارد. مثلا: ستیزه‌جویی نوجوان به خاطر جلب توجه دیگران است، مدپرستی او به خاطر نیازش به الگو است، عیب‌جویی او به خاطر حس داوری است، بی‌انضباطی او به خاطر استقلال‌طلبی و کسب شخصیت است، لجبازی به خاطر آزادی‌خواهی است و در نهایت خیال‌پردازی‌اش به خاطر آینده‌نگری و آرمان‌گرایی‌اش می‌باشد.
نوجوانان و زندگی سالم

نوجوان با توجه به نیازها و مشکلات خاصی که دارد، می‌تواند با رعایت نکات اساسی، زندگی سالم و سعادتمندی را برای خود رقم بزند که برخی از این نکات عبارتند از:
ارتباط با خدا
حداقل نیاز انسان به روح خدایی، مانند احتیاج نوزاد است به مادر، به همان میزان که جسم برای ادامه حیات به هوا و غذا نیازمند است، روح و باطن نیز به هدایت الهی و روح ربانی محتاج است. خداوند همراه کسی است که او همراه، خداوند باشد. انسان همان است که به آن توجه کند، پس به خداوند توجه کنید تا الهی شوید! به خدا توکل کنید. هر چه ارتباط شما با خدا بیشتر و بیشتر شود، آرامش و نشاط بیشتری را در خود تجربه می‌کنید و بالعکس هر چه ارتباط شما با خدا محدودتر شود، ترس و اضطراب بیشتری بر شما چیره می‌شود. یار خدا بودن یعنی بر اساس قوانین الهی رفتار کردن، گناه نکردن، کمک به دیگران، نرنجاندن دیگران، احترام به والدین و...
غلبه بر مشکلات
همواره در زندگی مشکلاتی کوچک یا بزرگ وجود دارد، بنابراین نمی‌توان حضور مشکلات را انکار کرد. پس امروز، یا فردا چند روز دیگر، یک چالش و مشکل در زندگی رخ می‌نماید. در این چالش و مشکل سخت به جست‌وجوی چه چیزی برخواهید خواست. نباید به این چالش زندگی به مثابه یک مصیبت و بلا نگریست، بلکه باید آن را فرصتی برای رشد و جلو کشاندن خود قلمداد کنید؛ زیرا به واسطه همین چالش‌ها و سختی‌هاست که می‌توان صاحب تجربیات ارزشمند شد. بنابراین سعی کنید از این به بعد نوع برخورد خود را با مشکلات دگرگون سازید. وقتی با چالش‌ها روبرو شدید، مگذارید که سختی آن فورا شما را از کار بیندازد و افسرده کند. اگر بتوانید چالش را بپذیرید و بر آن چیره شوید، قطعا چیزهای جدیدی یاد خواهید گرفت. همیشه به این فکر کنید که این سختی و مشقت را با تمام قدرت در هم بکوبید و سربلند و پیروز از این نبرد باشکوه بیرون آیید.
در واقع فرصت‌هایی که هر کس در زندگی نصیبش می‌شود، به شکل سختی و مشکلات رخ می‌نماید. پس با آغوش باز به چالش‌ها و مشکلات زندگی حمله برده و از دل آنها تا می‌توانید فرصت و امتیاز و شکوه به دست آورید. این حق شماست!
دوستی سالم
روش‌های مختلفی برای دوستیابی وجود دارد که به اختصار چند روش را نام می‌بریم:
1- با هدایایی کوچک و ارزنده دوستانتان را هیجان‌زده و غافلگیر کنید
2- وفاداری و احترام در دوستی یکی از نشانه‌های هوشمندی است
3- به دنبال دوستی بگردید که پس از هر شکست باز هم بتواند سرش را بالا نگه دارد
4- حتی اگر در کنار دوستان خوبتان از موضوعی خیلی عصبی شده‌اید، باز هم عصبانی نشوید
5- برای این‌که نسبت به یکدیگر علقه و محبت بیشتر احساس کنید، با هم رازهای کوچکی داشته باشید
6- سعی کنید که همه کسانی که با شما دوست هستند، در یک رده نباشند
7- اگر یکی از دوستانتان تنها به خودش و نیازهایش می‌اندیشد، او را ترک کنید
8- اگر دوستی با شما صادق نیست و در کنارش احساس امنیت نمی‌کنید، او را کنار بگذارید
9- وقتی یکی از دوستانتان به سراغتان می‌آید تا اخبار خوب و مثبت زندگی‌اش را با شما تقسیم کند، با نگاهی مشتاق و لبخندی شیرین از او استقبال کنید
10- اگر کسی که به تازگی با او دوست شده‌اید درباره زندگی شما چیزی نمی‌پرسد و فقط درباره خودش صحبت می‌کند، دوست دیگری پیدا کنید
11- به نقاط ضعف دوستانتان پی ببرید، ولی زمانی که بین شما مشکلی پیش می‌آید، روی آنها انگشت نگذارید
12- وقتی دوستانتان ازدواج می‌کنند، دوستی‌تان را با آنان قطع نکنید
13- اگر ایرادی در اخلاق یک دوست می‌بینید، با خوشایندترین شکل ممکن آن موضوع را به او بگویید.
افزایش اعتماد به نفس

1- با خود به نحو مثبت صحبت کنید، مانند: من خوشحال هستم؛ من سالم هستم
2- شخصیت جدید خود را تجسم کنید
3- افرادی را بیابید که بتوانید از آنان چیزی بیاموزید
4- اتفاقات ناخوشایند زندگی را بپذیرید
5- نسبت به عهد و پیمان خود اغراق‌آمیز رفتار کنید
6- بر وسوسه عادات ناپسند خود غلبه کنید
7- با افراد مثبت اندیش معاشرت کنید
ویژگی‌های نوجوانی

1- قد و وزن نوجوان رشد سریع دارد
2- احساس فداکاری و مبارزه‌طلبی دارد
3- در مقابل ناکامی‌ها حالت یأس و نومیدی دارد
4- حالت خود آراستگی، رویایی و خیال‌پردازی دارد
5- معیار دوستی‌اش بیشتر بر مبنای عواطف شکل می‌گیرد
6- به جنس مخالف گرایش و تمایل به ارتباط پیدا می‌کند
7- با دیگران (به ویژه همسالان) ابراز همدردی نموده و دیگران را درک می‌کند
8- دارای خلق و خوی کاملا متنوع است
9- در موقع خشم رفتار ظاهری خویش را نمی‌تواند کنترل کند و دارای حالت عدم تعادل عاطفی و هیجانی است
نیازهای نوجوانی

نیازهای انسان به طور کلی به دو گروه تقسیم می‌شود:
- نیازهای زیستی
- نیازهای روانی یا روان‌شناختی که شامل نیاز به محبت، نیاز به تعلق خاطر، نیاز به امنیت، نیاز به موفقیت، نیاز به آزادی از گناه و ترس، نیاز به شناخته شدن و پذیرفتگی و مقبولیت و نیاز به برخورداری از بهداشت و سلامت عمومی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
1- نیاز به امنیت خاطر: نوجوان در این دوره بیش از هر زمانی نیازمند آرامش درونی برای تحصیل و فعالیت می‌باشد.
2- نیاز به عدالت: روحیه غالب نوجوان در این دوره عدالت‌خواهی و آرمان‌گرایی است و در مقابل کوچک‌ترین تبعیض و ظلمی که احساس کند، واکنش نشان داده و اعتراض می‌کند.
3- نیاز به تعلق: نوجوان میزان لیاقت خود را به تعلق گروه می‌سنجد. او با تعلق به گروه احساس آرامش می‌کند.
4- نیاز به هویت‌یابی: نوجوان مایل است با کشف پاسخ به این سوال که من کیستم؟ و برای چه زندگی می‌کنم؟ هویت و شخصیت خود را بشناسد و به دیگران نیز بشناساند.
5- نیاز به موفقیت و عزت نفس: برای درک صحیح و تقویت موفقیت و عزت نفس در نوجوان بهتر است او را با رفتار خودش مقایسه کرد، نه با دیگران و این موفقیت برای او بسیار باارزش و حیاتی است.
6- نیاز به محبت: نوجوان بیش از بزرگسالان نیازمند تکریم و محبت از سوی دیگران (به ویژه والدین) می‌باشند تا همواره روانی شاد و دلی بانشاط داشته باشد.


 مشاوره نوجوان
مشاوره کودک توسط مشاور کودک، دکتر مشاور نوجوانان،مشاور نوجوان خوب، در مراحل مشاوره کودک در خانواده، مشاوره نوجوان در مدرسه و مشاوره کودک در بین هم کلاسی ها و دوستان و اقوام خانوادگی انجام پذیر است.
مشاوره کودک


دکتر کودکان دکتر کودکان ، دکتر روانشناس کودک ، دکتر روانپزشک کودکدکتر کودکان

مشاوره کودک شما

در بهترین مراکز مورد تایید

کانون مشاوران ایران


کانون مشاوران ایران با افتخار با استفاده از برترین دکتر روانشناس و روانپزشکی بهترین خدمات مشاوره کودک و مشاوره مادران و والدین و برگزاری دوره های آموزشی برای کودکان و والدین را به شما ارائه می دهد!


مشاور کودکان